Pages

from anissOlala yang gedik+comel!!!! :)

semakin BUSY melampau!!!~~maaf xdapat nk updated blog.... :(

iklan...sila klik!!!! :)

Friday, May 21, 2010

anissOlala ada LUEKIMIA...huh!

kalau ada...macam mana??huh!!!

dulu, masa zaman sekolah menengah aniss pernah berharap untuk mendapat penyakit ini....kenapa?! sebab aniss tak dapat rasa kasih sayang dari ibu aniss sejak umur 3 tahun...aniss terasa macam tersisih dan tak rasa dibelai-belai oleh seorang ibu...kadang-kadang aniss jeles bila tengok ibu manja-manja dengan adik perempuan aniss yang bongsu sekali...terasa nak sangat jadi kecik balik dan nak dibelai-belai macam tu....sekarang, bila shopping, mesti baju adik perempuan yang lebih..kasutla hapela....so sad... :(

bila kenal dengan seseorang, aniss akan bagitahu yang dulu, aniss nak kan LUEKIMIA ni taw...dan dorang akan cakap... 
"kenapa minta yang bukan-bukan?kena kuat semangat...Allah takkan uji orang yang tak kuat semangat untuk teruskan hidup"

ya!!memang betul kata dorang...
aniss perlu kuat semangat!!!kuatkan diri!!!aniss da besar dan semakin dewasa sekarang....!!!tumpukan perhatian pada kerjaya yang bakal aniss hadapi!!!aniss tak boleh main-main lagi!!!masa depan aniss ditangan aniss sekarang!!!

dulu, ibu selalu perkecilkan aniss...aniss tak reti bercakap,aniss bergaul,aniss tak reti nak mesra alam...tapi, bila da menjangkau hampir 6bulan di kolej, aniss mula berubah sedikit demi sedikit...aniss mula masukkan diri dalam sukan FUTSAL & BOLA JARING...aniss kemudian mencuba nasib untuk menjadi MPP apabila aniss habis saja 1 tahun belajar di kolej...ya, MPP di kolej-kolej swasta tak sehebat di ipta...tapi setiap orang mempunyai TARGET dan MATLAMAT sendiri untuk masa hadapan mereka!!

aniss target yang aniss akan dapat title IR suatu hari nanti...harap-harap dengan aniss mengambil BACHELOR IN CIVIL ENGINEERING secara PART TIME akan memudahkan dan mempercepatkan aniss ke laluan itu lagi....sebab lecture aniss pernah bagitahu "kalau nak cepat ke title IR tu,experience penting...so,sambil bekerja sambil belajar dan jangan lupa isi borang untuk mendapatkan title IR itu..."
so,aniss akan membuat yang terbaik untu kehidupan aniss pada masa akan datang....


"NO LUEKIMIA, NO MORE LAZY & NO MORE DESPAIR!"
"but the spirit, want to lose and spirited non!
I want a good future for myself."



11 notty2 darimu:

Fello Ariza said...

chaiyokk aniss...kekeke~

can ili be akmal? said...

mak saya cakap saya takkan boleh drive kereta atau dapatkan lesen keta buat selama2nya sebab saya penakot,saya takkan bleh buat bisnes sbb saya penakot dan pemalu..

saya sangat geram.saya nak tunjukkan mak yang apa yg dia cakap tu tak betul.sekarang ni saya dah ada lesen kereta dan bisnes sendiri.mak saya pulak selalu bagi buah fikiran untuk memajukan lagi.terima kasih mak sebab selalu tegas.kalo tak saya mungkin tak berubah jadi lebih baik

~ Ann ~ said...

anisssssssssssssss oo la la.. hehe

ala.. kadang kadang kita wat cam tu just nak dapat attention kan.. tapi minta jauh jauhh.. sakit dol. tak mau tak mau.. :))

gades ain said...

erkkk. kenape mintak macam tuh? semoge anda kuat k!! semangat! jadikan itu semua sebagai pembakar semangat!! semoge berjaya suatu hari nanti. insya-allah. amenn~ =) jgn sedih2 yeahh.

Encik Tikus said...

tabah yee,encik tikus sentiasa ade dekat sini,bersama blogger lain :d

sue said...

go aniss go!! support u!!huuuuu~~

BeaN MorENo said...

permintaan yang agak sia2...hak2...life ust go on...past is past ok

miss terra~SF~.STYLE.EDUCATED said...

btol2..time kcik2 mmg kte xpk pjg..mntak bkn2 sbb nk attention owg kte syg kn??
but..mintak jauh2 le sume bnda 2
anis kna kuat, think +ve then take it as challenge oke

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, jangan mintak bukan2 la sis..
orang pun tak suka nanti..
hak jaga nyawa tu perkara kedua terpenting dalam maqasid syariah, ner ley amik mudah =)

TUKANG KATA said...

moga hidup anda sentiasa dirahmati..

:)

salam bertukang dari Tukang Kata

:)

Roronoa Zoro said...

hehhee.. chaiyok loohh..

iklan...sila klik!! :)

Related Posts with Thumbnails