Pages

from anissOlala yang gedik+comel!!!! :)

semakin BUSY melampau!!!~~maaf xdapat nk updated blog.... :(

iklan...sila klik!!!! :)

Wednesday, April 28, 2010

Tips untuk Blogger baru..dr anissOlala

ohohoi...
pagi-pagi lagi eh,da tgahhari, aniss nak bagi tips kat blogger-blogger baru...coz aniss pun blogger baru jugak...ok..mari kita mulakan...ini yang aniss buat untuk page aniss sendiri..


1.sebagai permulaan...korang mesti nakkan layout yang cool+menarik+comel+hensem kan?layout ni aniss dapat dr sebuah web page.. pimp my profile. apabila aniss yang tak kreatif dan masih baru ni akan melakukan kerja-kerja penampalan layout yang telah sedia ada...selain web page ini..korang kena cari identiti korang melalui template korang..kebanyakan blogger akan cam dan ingat korang melaluinya..korang bolehla search layout-layout lain kat mr.google ye... :)

klik pada blogger templates

2.next,korang mestilah kena ada SHOUT MIX...kenapa?sebab kalau blogger-blogger lain buat BLOG WALKING dan nak tinggalkan jejak kat page korang,senang...melalui situ juga korang boleh lihat siapa yang pernah singgah dan jenguk page korang k?paham?bagus.... :)so,mulalah letakkan shout mix kat page korang k?


3.aniss juga ada memberikan sedikit rujukan kepada blogger-blogger lain di side bar kiri page aniss..kat situ,aniss letak blogger-blogger pro seperti::


4.ha..ni penting...korang jugak kena rajin melawat kawan-kawan...kena rajin buat BLOG WALKING k?tak kisah lah kenal ke tak kenal..yang penting korang kena mesra rakyat dengan dorang taw.sebabnya,dorang lah yang akan membalas segala blog walking yang telah anda buat ye...so,sapa2 yang tengah emosi tuh,bile blog walking kenalah happy-happykan diri taw.... :D

blog walking

5.korang tentu nak FOLLOWER banyak giller kan??korang janganlah berharap dorang akan follow korang kalau korang tak follow dorang k?kadang-kadang,bukan kerana follower ramai akan menyebabkan traffic d belog anda meningkat naik...ia mengikut sebanyak mana korang mesra dengan mereka k? :) ini follower setakat ni...insyaallah akan bertambah...kalau korang tengok entry aniss yang lal,follower aniss berapa jer..sekarang da bertambah lagi...so,ade mprovementla kn....[KLIK SINI] untuk lihat link entry follower previous aniss..


6.ha...korang nak jugak dorang KOMEN page korang sampai berjela-jela panjang cam darkbatman kn?aniss nih siket jerk..haha..ayat touching..takpe lah...tak jadi isu di sini... :) korang kenalah RAJIN komen page-page dorang...taw...then,kena tulis ENTRY yang cambest untuk tatapan pemBLOGGER lain k...

xsehebat darkbatman nyer komen..
:)


last but not least....
inilah cara aniss untuk menghebatkan lagi blog aniss dalam masa 2minggu aniss berBLOG secara serius...haha..best tak?
:) kan bagus kongsi-kongsi ngan kawan-kawan...

7 notty2 darimu:

AiZ said...

baguslah kongsi2 :)
boleh naik bersama-samakan?
hikhik :)


komen i punya entry gak ye.. klik bertubi-tubi kat sini >>BAGAIMANA NAK JADI BLOGGER YANG DIKENALI RAMAI DENGAN BERKESAN !



KaiZeN SHiNoBi said...

entry yang cambest tuh yang susah nak wat tuh... ahakz...

NaNaJoe said...

anis...nana ni buka pro sgt berblogging, tp ade pengalaman cket...juz nak share...hehehe~~
kalo bleh name2 yg anis letak tu...anis backlink kan... senang nak dpt trafik.mudah2an~~

sbb nana tgok xsemua anis backlink kan..hehehe~

jgn marah taw~~~ ;)

encik tikus said...

nak aktif berblogging agak sukar.
pasal keje lah,agak busy time mlm je laa boleh blogwalking.
itupon da mamai-mamai da
huhu ;)

~LoVE PiNk~ said...

ehh ade muke saya la dalam folowers tu..ehehehe

BeaN MorENo said...

first sekali thanks for the link...saya biasa2 je..sama macam anis.hm,secondly tips yang bagus cuma apa yang penting cara kita menulis...

Neena J said...

nak banding dengan anis memanglah saya masih banyak lagi yang nak kene belajar.tapi saya mulakan dengan tinggalkan jejak saya kat sini.thanks for the entry.

iklan...sila klik!! :)

Related Posts with Thumbnails