Pages

from anissOlala yang gedik+comel!!!! :)

semakin BUSY melampau!!!~~maaf xdapat nk updated blog.... :(

iklan...sila klik!!!! :)

Monday, April 26, 2010

Bila Engineer Civil Jadi Arkitek...

bila engineer


mejadi arkitek


Inilah yang sedang berlaku kepada diriku...aaarrrggghhhh!!!!buhsannya wat drawing nih!naek botak lama2 rambut aku ni...orang yang keje sebagai draftman tuh tak bosan ke ha?adooiiiii....mata aku baru 10minit buat drawing nie da mulai menunjukkan perubahan2 sebagai tanda akan memulakan proses pengtiduran ye....naik basi n lunyai da pelan bangunan nih pada aku...seminggu buat pelan extension untuk rumah teres 2 tingkat tapi baru siap floor plan..itu pown tangga nya tak siap lagi.ha,camne nak naik rumahtakde tangga?terbang cam superman or darkbatmankah???ades!!

Aniss nie jenis yang memang tak suka kerja-kerja kat dalam pejabat...walaupun ada air-cond...ha,air-cond adalah salah satu punca kenapa aniss camnie...bila suasana dan keadaan sekeliling sejuk,damai n ada suara radio sepoi-sepoi bahasa ni..ditambah dengan mata yang dari tadi pagi asyik memandang skrin laptop yang berwarna hitam serta garis-garis yang panjang pendek dan bentuk geometri jerk...memang jadi biol kejap..ding dong...!!!

Kalau kerja sebagai engineer di tapak projek...takkan ngantuk punya...kenapa?sebab dorang akan berjemur bawah terik matahari n pergi ke sana sini....Pastu,masa pulak di habiskan kebanyakan masanya untuk berjumpa dan bercakap-cakap dengan orang...aniss nih pulak..duduk melanguk kat depan laptop click sana click sini padang garis jer....

BENCI.....!!!! BENCI....!!!!

Nak kerja lain...waaa...~~ Cepatla bulan 7 oit...Kenapa?Aniss nak kerja tempat lain..taknak kerja di company ibu aniss nih...lukis pelan tak bestlah!!!Kenapa bukan sekarang je cari kerja?Sebab ibu suruh blaja drawing pelan RC..ha..RC nie pulak ialah Renforcement Concrete...kalau nak buat rumah atau bangunan,kena ada pelan RC..untuk buat tiang,beam,coumn stump dll..n mostly supaya rumah or bangunan tu berdiri tegakla.takde senget-senget...huh!

**Blogger-blogger tolong doakan aniss supaya tak mengantuk dan tabah melalui proses pembelajaran yang agak membunuh nih yer....ahaks...tapi,TQ kat ibu aniss coz bagi pembelajaran tentang lukisan-lukisan pelan ini..walaupun aniss taknak dan maybe tak buat pelan time kerja nanti..tp,aniss kena tahu baca pelan...ukuran-ukuran dan cara pengiraan bangunan... so,thanks to my mum...

ilysdm mummy...

8 notty2 darimu:

Matt said...

pesal ramai civil eng tukar bidang nih huhu..

aNiss said...

dah nasebla....
lagipon skang ramai jadik arkitek la....
:(

Aidi-Safuan said...

hahaa..kerja jerla dulu. mula2 biasa la tuh. dah lama2 nanti sronot la. :)

AnneRyuna™ said...

Aniss.. rilex k? aku nk jadi graphic designer tp aku dpt engineering..
I hate my Job but I'm still enjoy! =)

aNiss said...

aidi: hmm..tulah,try dulu nie..tp still xbest..
:(
nk amek alih syarikat,lame lagi...

aNiss said...

anne: hohohooho..
tgh try nk rileks nih..
:)
ko giller menyimpang dr ape yg ko nak..
ades...
sian kau..tp bgus gak kerjaya nih..
:D

belalang hijau said...

belalang dah 5 tahun jadi draughtman...memula mmg hangin buat xbest.tp lame2 anda akan akan jatuh cinta dgn dunia itu...
trust me bebeh!
:-)

aNiss said...

muahahhaa....
yeker???
ades2....
rase ngantukla...
keje pown slow jerk...
xminat..
:(

iklan...sila klik!! :)

Related Posts with Thumbnails