Pages

from anissOlala yang gedik+comel!!!! :)

semakin BUSY melampau!!!~~maaf xdapat nk updated blog.... :(

iklan...sila klik!!!! :)

Friday, May 7, 2010

Ayat-ayat POWER lepas kahwin..


salam 1 malaysia semua....aniss dapat info ni daripada kawan aniss di MUKABUKU...ha..korang kalau da kahwin nanti mesti macam ni jugak ya?lagi-lagi kaum lelaki ni kan..hahaa...setelah di tag oleh empunya diri cik Sharifah Atiqah... :) jom baca!!!


1)SEBELUM TIDUR
6minggu: gud nite sayangggggg....mimpi indah2 ye...mmuuaahhhh!!!
6bulan: tolong matikan lampu tu...silau ah!!
6tahun: sana sikitlah!!!tido kalau tak berkepit tak boleh ke?!
2)PAKAI TOILET
6minggu: tak ape,u masuk dululah k...i xkesah.... :)
6bulan: lama lagi ke ni?
6tahun: brug!brug!brug!(suara pintu digegar)alau nak bertapa,pergilah gunung ledang sana!!
3)BALAS SMS
6minggu: iye sayang,jap lagi i sampai..i belikan mrtabak kesukaan u...
6bulan: traffic jam aahhh!
6tahun: k.
4)DATING PROCESS
6minggu: I LOVE U..I LOVE U...I LOVE U..
6bulan: of course I LOVE U...
6tahun: iyalah...kalau i xcintakan u..buat ape i nikah dengan u!!!
5)BALIK KERJA
6minggu: sayangggg..i dah balik ni... :)
6bulan: I'M BACK!!!!!
6tahun: masak ape hari nie?!
6)HADIAH(ulang tahun)
6minggu: sayang,i harap u  suka cicin yang i belikan untuk u ni.... 
6bulan: i belikan lukisan, nampak sesuai untuk ruang tengah..
6tahun: pakai duit u lah, i xde duit...gaji i sikit bulan nie!!
7)TELEFON
6minggu: Baby,ade orang nak berbual ngan u nie...
6bulan: eh..u call...
6tahun: eeeee...ade phone bukan nak angkat!!!baik tak payah pakai phone!!!!
8)MASAKAN
6minggu: Wahh..tak sangka i,u pandai masak..rase pun sedap...
6bulan: kita makan ape malam mie...??
6tahun: haiiii...lauk nie lagi?!!
9)MEMAAFKAN
6minggu: sudahla....xpe,dah pecah pun...nanti kita beli yang lain ye...
6bulan: hati-hati...nanti jatuh tu..
6tahun: orang dah pesan banyak2 kali pun tak paham?!!
10)BAJU BARU
6minggu: adduuuhhh sayangggg...cantikla u pakai baju nie...
6bulan: Lah...beli baju baru lagie??
6tahun: DAH HABIH BERAPA RIBU BELI BAJU TU??!!!
11)MERANCANG HOLIDAY
6minggu: cuti ni kite g jejalan kat tempat yang u suke nak honey?
6bulan: kite g BUKIT BINTANG jelah...senang sikit...
6tahun: JALAN-JALAN??DUDUK UMAH TAK BOLEH KER?BUANG DUIT JERK!!!!
7)TV
6minggu: Baby,kita nak tengok cerita apa malam ni?
6bulan: sekejap eh...crite best nie...
6tahun: JANGAN TUKAR-TKAR BOLEH TAK???!!!!

ha....jeng jeng jeng....penat mak taw nyah nyah semua....menaip untuk korang nie..ape lagi..komen2 lah....berbaloi sikit mak taip nih....hahaha...kaum-kaum lelaki...ada yang terasa ker?ha..cermin-cermin diri tu..betul ke tak?ha?x?alhamdulillah kalau still romentik2 gitu..mak suke nyah.... :) 

74 notty2 darimu:

AiZ said...

aiz tak macam tu..

BLOGGING
6 Minggu: Eh ling.. comelnye blog ling.. muahh

6Bulan: Tak boring ke template same je?

6Tahun: Ah!! ko delete lah blog ko ling!! sakit ati aku tengok komen laki simpanan ko!!


haha ^__^

Jomlah komen entry i pula.. ^__^>>
Jangan susahkan orang yang nak komen entry

NaNaJoe said...

ni mmg perkara biase..
bnda lom dpt mmg suka..
dah dpt, dah lame, muak trus~~
:P

AnWaRnAiM said...

wah..kejam btol ayat lepas 6 ta0n tu...hu3 xkan smpai cmtu... ngee~

sUfFeR8zInE said...

ape la yg aku nk komen kat entri dak sepet ni ek :P,
rasenye ni la skrip die nnt dah kawin kot :P

gades ain said...

LELAKI! dushh! sebelom kawen, romentik bagai~ lepas kawen? uhh~ hampehh nye lahh~ huhu, moge dipertemukan jodoh yg syg menyayangi seumur hidup~ huk3! *angan-angan tinggi! pape pon, nice post! ^^

belalang hijau said...

teruk betul 6 tahun dh jd mcm tue...
lain la mcm belalang.

walaupun baru masuk 2 thn kawen tp wife ckp semua yg anis tulis kat entry tuh, belalang dh buat...

wakaka...

aNiss said...

aiz:
wah....
ini khas utk blogger2 yeh...
haahhaha..
:)
xnk kawen ngan awkla....
wellk....

aNiss said...

nana:
yeah!!!
tahu xpe...
mulut lelaki manis annn...
:(
huh!

aNiss said...

naim:
kalau yg memang romentik2 gitu..xkanla..
sian isteri...
:)

aNiss said...

suffer8zine....
aahaha...
dak sepet?
mmg pun sepet...
:P

xnkla...
nih lelaki kejam jerk bg kat aniss...
:)

ROLLENS said...

mulut lelaki manis??.. tp bukan semua la aniss...hmmmm

aNiss said...

gades ain:
ha...
camnilah lelaki..
dush jerp..
kekeke....
nnt akan dapatla yg membahagiakan...
insyaallah..
:)

aNiss said...

belalang hijau:
har har har...
sabar jelah...
mungkin tu cara korang romentik2....
kekkeke..
:)

aNiss said...

rollens...
ngah mencari nih....
:)
ngee~~

Jieda said...

hehehe..kelakar.nasib baiklah akak selepas 6 tahun kawin husband akak tak cakap camtu

KaiZeN SHiNoBi said...

ahaks~

ok terbaeKKK!!!

aq x kawen lagi, jadi xleh kate pe.. ahaks~

Wan_hazel said...

hahaha///semua yg negatif je...tak de yg makin sayang ke..hehehe

atie said...

hahaha.. kene tukar sikit tu.. puji la pulak..

6 minggu: tak berapa sedap la yang masakan ni.. cuba lagi ya..

6 bulan: waahhh! dah terer ayang masak masakan ni..

6 tahun: mama memang terer masak masakan ni.. kata suami pd anak sulung..

aman dunia rumahtangga..

Chaon Cornerz said...

hahha.. lawak2.. tapi tak la semua laki macam tue kan..

AkuChumel said...

weee....xjadi nak kawen (padahal pakwe pun xde) haha..best3...
betul ke..??
no comment...
pastikan kenal lbh 6 thn br kawen ye..hoho..gitu ke..???

encik tikus said...

Buahaha,jgn empunye blog nih jadi mcm nih sudaa :D

cik bunbun said...

hahahaahahahXD
kelaka komen aiz tu. kekeke:P


siyes tanak kawen lepas baca entry ni. hahaXD

syAzAnA said...

anis,
balas dendam ke nis?
hehehe

em, harap benda2 nie xterjadi kat kita k anis. amin.

aNiss said...

kak jieda...
alhamdulillah...
moga2 kekal ke akhirnya..
amin...
:)

aNiss said...

kaizen:
mane tahu da kawen lebeyh bahagia...
:)

aNiss said...

wan..
haha...
nt aniss post yg sayang2 yer..
kekekke
:)

aNiss said...

atie..
hahahha....
leyhlah mengadaptasikan kisah aniss nih....
:)
jadikan yg baik n sayang2...
ngee~~~

aNiss said...

chaon:
yup2..
mmg pun..
xsemua begitu....
hope,chaon pun xbegitu..
kkekeke..
:)

aNiss said...

akuchumel:

hohoho..
cam best jerk..
kekadang..perangai berubah bile da kawen..
camner tuh?
no komen..
tettt!!!!!

aNiss said...

cik bunbun...
muahahha...
aiz mmg camtuh....
:)
ngee~~
maybe dier akan kawen ngan blogger jugak kot..
huhu..

aNiss said...

encik tikus:
ahhaha...
bukan kamu ker yg akan begitu?
ttteeettt!!!
no komen!!
:P

aNiss said...

syazana:
xdelah..
kawan aniss yg tag d fb...
cam best..
then post kat sini..
ahhaha..

harap2 jugak...
:)
xkn berlaku pada kite kan..
sob sob...
:(

L.Lawlett said...

ni mcam ada dendam tersirat je
mesti ada past story yang u simpan . hm...

p/s : still kelakar sangat
hahahahha

uncle said...

seronok uncle tengok korang mengomen hihihihi..cerita 6 tahun ni sebenarnya dah lama ..keluar dari sebuah majalah komik era 80an lagi..ucle masih ingat dan pernah keluar dalam forum CariGold, dalam face book hanya menokok tambah kasi lagi sedap hihihi, jgn risau..jika ada jodoh..takkan kemana jgn tunggu 6 tahun nanti kematu hahahha..cari yang boleh membimbing kita bukan semata-mata inginkan seks sajer. takkan terjadinya kisah diatas ni jika agama kita letakkan sebagai tiang seri dalam rumahtangga kita kelak.\uncle dan auntie hampir 5 tahun berumahtangga tapi rasa seperti semalam baru menempuh malam pertama hihihihihihi renung-renungkannnnnnnnnnn

Studentslife said...

lawak...kalo aku sampai tue pon nak berpeluk je wakakakaka

Aqila Sarah said...

haha . kejam btl lepas 6 taon tu kan ? hahah

xRaafikx said...

hahaha, cam siol je. memang fakta yang teramatlah menarik. saya suka. :)

can ili be akmal? said...

bapak saya.masa muda dulu malas jugak ar nak rancang holiday ni.makin tua dia suka merancang ajak kitaorang pg holiday.
ms muda pemalas kemas rumah.dah tua ni kalo nmpk semak atau kotor dia tolong kemaskan
makin tua makin banyak lak dia senam
hehe

missyaniabdullah said...

hahahaha...so cool~!

konon u lap me i lap u then u jump i jump..

last skali sepak sebijik

hahaha

BaDBoYs said...

Betul, benda tu memang berlaku. lebih2 lagi kalau dah lama berkawin...hehe

aNiss said...

L.lawlett:
haha..
tersirat tak tersirat....
xde kne mngena ngan hidup n mati...
:P

aNiss said...

uncle:
waaahh...
mantap gituuu cerita uncle..
i like....~~~
bukan malam semalam ker malam bagaikan malam pertama?
ahaks!!
:)

aNiss said...

studentslife:
ahahhaha..
haish..
semua nk berpeluk...
buang air,makan,jalan2 n bg susu anak pown berpeluk gaks ker?
ahahha...
makin dekat,makin sayang...
muahahahha..
:)

aNiss said...

aqilah sarah:
lumrah kehidupan lah ling..
xsemestinya semua akan terima camtu...
segelintir je..
:)
ngee~~~

aNiss said...

raafix:
ha...
kamoo jgn begitu pula..
kesian pada bini u taw...
mak xsuke begitu...
ini tauladan k?
:)
ngee~~~

aNiss said...

can ili be akmal:
wah2..
romentiknye ayah u...
nk ayah camtu lah...
:)
ngee~~
gud2...
menarik..tertarikk.
ahaks..

aNiss said...

missyaniabdullah....
:)
ngee~~
ahahha....

u jump i gelak....
ahahaa..
so sweet kan?
ngee~~~

can ili be akmal? said...

hehe.bapak ckp kalo sayang seseorang..jgn lebih pada sayang Allah.kalo orang yg kita sayang buat apa2 salah mesti tak tegur sbb sayang sangat.dia nak kuar balik pukul berapa,taknak solat pon tak marah.

AiZ said...

haha.. mai sini sapa nak kahwin dengan aku... haha^__^ akan ku ceritakan masa depan kita ... haha



let see ape u nak komen entry i plak ^___^
Apa nak buat jika u all berada di dalam rumah terbakar?

Nana (: said...

HAHAHA, kelakar gilak. tak boleh blah yg psl toilet tuu :D

aNiss said...

badboys:
jgn tiru sudeh...
xbaek taw..
:)

aNiss said...

cik ili be akmal:

hahaha..
itu ajaran songsang....
wah..
xboleh2...
:P

kaChaNG_dEwa said...

Hohohoo..memang camni ke?tak tau la plak.haihh..bahaya ni

aNiss said...

nana:
ahhaha..
jgn jadik camtu nnt sudeh...
:P
lallalal~~~

aNiss said...

aiz:
xnk2...
aiz da pelempang 2bijik kat aniss tadik...
waaaaa~~~~
:(
sob sob..
:P
weeellkkk... ^^

aNiss said...

kachang dewa:
ahahhahaha....
jgn kamoo wat kat isteri kamoo udah ler..
sian dier.
:)

nazreenhashim said...

tak rockmantik betul pasangan itu..
ekekeke

L.Lawlett said...

kalau saya leh romantik selepas 6 tahun cane??

p/s : semua orang boleh cakap sebab tak pernah lalui lagi . haha =)

fara myra said...

hishh. takot. ta mao kwin la.
ahaha :P

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, dial0g biase kita jumpe..
ni la hidup berumahtanGga kalu hanya ikut sunnatullah tp takda syariatullah..ada syariatullah aje pun tak kena juga...
s0 pastikn ada keduanya k! =)

Yana@Nana said...

salam singah.. btul tu.. mula2manis je.. lama2 lh jd masam kan.. hahha.

Yana@Nana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
versi penerangan petang ni yer =)
hmM, syariatullah tu syariat Tuhan la..maknanya biar la sebelum & selepas kahwin perhubungan sentiasa menurut kehendak-Nya..halal haram dijaga selalu..

tapi jangan dilupa juga unsur sunnatullah..kerna kita insan ada sifat & sikap yG menjadi fitrah..suka dikasihi & mengasihi, suka kecantikan, keprihatinan..segala fitrah ini juga perlu disuburkan setiap masa dlm sesuatu perhubungan..kalu hubungan dijaga tanpa melanggar syariat-Nya sekalipun, tetapi da mmG hati dipaksa kahwin tanpa rasa cinta, tanpa ada keikhlasan..hancur juga akhirnya!

zac zirwan said...

huu..hopefully 6minggu tu berterosan la smpai biler2..baru romantic..hehe

xRaafikx said...

haha, jangan risau. i jaga baikkkkk punya bini i nanti. :D

papabear said...

hahahah.... tapi tak semua cam tu...

baincardin said...

Syukur alhamdulillah...akhirnya aku menjadi ayah! ^_^

Miss Shizu said...

hee..btol la ape yg dengar time forum perdana ari tuh...

setan nyer keje :

b4 kawen> rapat2 kan..

lepas kawen > jauh2 kan...`

NICK IRFAN said...

slalu akhir msti jd lain? heheheh sian pasangan masing2,... hehe ha! nice to meet u!

aNiss said...

yana...
ahahaha...
sesetengah cam2la...
engkaulah madu..engkaulah racun....
aku xkesah....
last2...
ha..hamek ko..

aNiss said...

abg roy:
thanks...
for the information...
:)

ApekxHensem™ said...

aiyaa..tp apek bkn ini mcm kuikuikui

admin said...

anisolala dh kawen ke..tau je bab2 pasal org dah kawen2 ni..hehe

Style said...

hohoho~
hope aku xjdi mcm 2..
hahaha~

iklan...sila klik!! :)

Related Posts with Thumbnails